Tidigare när du gick i tankarna att ansöka om ett företagslån fanns det endast ett oberoende företag som tog en kreditupplysning. Denna upplysning är till för att bedöma din kreditvärdighet, d.v.s. Om du får företagslånet beviljat eller inte. Däremot finns det numera andra företag är Upplysningscentralen (UC) som kan bedöma din ekonomiska situation. Exempel på dessa är Creditsafe (som denna guide handlar om) eller Bisnode.  Fördelen med företagslån med Creditsafe är att du kan få framtida lån beviljade. Motsatsen till detta är om du hade lånat med UC, vilket hade påverkat dina framtida lån negativt då du får en officiell kreditupplysning på ditt företag. Således fungerar Creditsafe på så vis att den kreditupplysning de tar inte visas på ditt namn, vilket innebär att din kreditvärdighet förbli opåverkad trots att du eventuellt lånat en stor summa pengar som till exempel 2 miljoner kr.

 

Följaktligen har vi nedan listat alla företagslån med Creditsafe, och för ansöka rekommenderar vi att först jämföra alla lån i tabellen. Därefter läsa mer om varje långivares övergripande villkor. Slutligen, när du är redo att ansöka, klickar du helt enkelt på knappen “Ansök” till höger om varje långivare.

företagslån med creditsafe

Företagslån för småföretag med Creditsafe

Ett utmärkt tillfälle att att ta ett företagslån med Creditsafe är om du har ett nystartat företag. För om du är ung eller just initierat ditt företag så vill du inte ta risker för framtiden, till exempel få framtida bolån nekade på grund av kreditprövningar från UC. Låt oss till exempel säga att du nyligen har startat ditt småföretag och vill låna en större summa pengar för att realisera dina idéer, och därmed ansöker om ett företagslån. 5 år senare kanske du och din partner vill köpa en bostad eller en bil, och således behöver ta ett nytt lån. Då kan du få detta nekat endast på grund av tidigare kreditupplysningar.

Av den orsaken är företagslån med Creditsafe ett ännu bättre alternativ om du är småföretagare, då du inte riskerar framtida låneansökningar.

Chansen att få ditt företagslån beviljat är högre med Creditsafe

Upplysningscentralen (UC) använder sig av en förlegad och anakronistisk scoring-mall för att bedöma din kreditprofil. Fördelen med Creditsafe är att de är ett modernt upplysningsföretag som tittar på faktorer som bidrar till större rättvisa då de som lånar har större chans att få sitt företagslån beviljat, och därmed få en chans att befrukta sina affärsidéer.

Hur du ansöker

Numera sker din ansökan online vilket betyder att du slipper allt omständigt pappersarbete. Istället kan du ansöka via Bank-ID eller E-legitimation hos långivaren och ofta få svar inom några timmar. Vidare rekommenderar vi att du förbereder din affärsplan i ett fysiskt dokument om det skulle vara så att långivaren vill se denna. Utöver detta är du alltså redo att skicka in din ansökan – smidigt och snabbt – till det företagslån med Creditsafe som passar dig bäst.

Alla företagslån med Creditsafe

Som sagt finns det idag flertalet långivare som använder sig av Creditsafe eller Bisnode istället för UC. Därför har vi listat samtliga dessa långivare i en överskådlig tabell nedan. Här kan du jämföra mellan räntor, amorteringskostnader, genomsnittlig ränta samt allmänna villkor. 


capcitoOmdöme: 4,5/5
4,5/5
Lånebelopp
30 000 - 300 000 kr
utan uc, 30 000, 40 000, 50 000, 75 000, 100 000, 200 000, 300 000, 3 månader, 4 månader, 6 månader, 12 månader, 18 månader, 24 månader, 36 månader
Utan säkerhet
Ja
Betalningsanmärkning
Nej
Löptid
3-36 mån
Ansök Läs mer
Förmånlig återbetalningsplan
Skräddarsy ditt företagslån
Bra kundbetyg

Information

Lånebelopp:
30 000 - 300 000 kr
Utan UC:
Ja (Creditsafe)
Betalningsanmärkningar:
Accepteras inte
Kreditupplysning på företaget:
Ja (Creditsafe)

Kreditupplysning på företrädaren:
Ja (Creditsafe)

Bank-ID:
bäst företagslån med creditsafe